30 dagars öppet köp | Leveranstid 3-5 dagar | Få först betala sen med Klarna

Om oss

SecuYou grundades 2008 av Leo Laursen, uppfinnaren bakom ett elektroniskt lås till altandörrar och fönster.  Idéen föddes 2005 när min granne hade ett inbrott i sin bostad. Tjuven hade tagit sig in genom ett fönster och använt altandörren som utgång.

Jag ville skona mig och min familj från denna upplevelse, tänkte att vi kanske var näst på tur och att inbrottsskydd var nödvändigt att införskaffa.

Därför köpte jag ett lås till altandörren och till mest utsatta fönstren på huset. Min ytterdörr var väl säkrad från insidan med en inre cylinder där nyckeln satt när vi var hemma.

Men efter att ha köpt och bytt lås uppstod ett problem. Jag låste dem ju aldrig när att jag gick hemifrån. Jag glömde helt enkelt. Ja, orkar man verkligen springa runt i hela huset för att låsa 5-6 lås varje gång man går hemifrån? Inte direkt. Det händer ju bara när man ska åka bort över helgen eller på semester. Då har ofta en hel rutin där man ser till att lamporna, kaffemaskinen, TV, mm är avstängda när huset ska stå tomt. 

Men det gör ju ingen nytta när de flesta inbrott sker under dagtid på vardag när folk är på jobbet. Så naturligtvis skulle låsen automatiseras som ett låssystem på en bil, med bara ett knapptryck.

 

En patenterad produkt

Efter att ha arbetat med lösningar och undersökt marknaden patenterades produkten 2005. Ingen hade tidigare kombinerat ett trådlöst och batteridrivet lås i ett patent. 

Vårt patent har ett patentnummer EP1871964.

 

Investerare gjorde det möjligt

Velux A/S / VKR Holding A/S investerade i Secuyou och gjorde det möjligt för oss att utveckla vårt första lås. Den lanserades 2010.

2012 bytte Secuyou ägare och Jens Ove Albertsen tog över som delägare istället för Velux A/S / VKR Holding A/S.

 

      

     Leo Laursen            Jens Ove Albertsen

 

Nästa generationen Smart Lock, hurra för smartphonen

Att komma ut på marknaden med vårt första elektroniska lås gav oss många lärdomar. Ja, du behöver helt enkelt komma in på marknaden med din produkt för att först då få djup kunskap om kunden och hur du kan få din produkt såld.

Baserat på vår erfarenhet började vi utvecklingen av nästa generation 2014 och produkten var klar för lansering våren 2019.

Mycket har hänt sedan 2008 och en av de avgörande sakerna är att fjärrkontrollen har ersatts av en smartphone. Smartphonen har mycket bättre användargränssnitt och därmed slipper vi tillverka en fysisk fjärrkontroll, till fördel för både tillverkare och kund. Med smartphonen har vi också automatiserat problemet med att komma ihåg att låsa. Nu sker det automatiskt när du går hemifrån med din smartphone. Din smartphone har nu blivit din trådlösa nyckel som du enkelt kan dela med andra. 

Förutom det har vi lagt mycket tid på att minska storleken på låset. Den har reducerats med 1/3 del (17,5 x 2,6 x 1,5 cm) samtidigt som produktens styrka har förbättras med mer än 50 procent.

 

 

     Första generationen av altandörrlås

 

Allt under ett tak säkerställer hög kvalitet

All design och utveckling sker i SecuYou och vi kan vår produkt in i minsta detalj. Det gör att vi snabbt kan ändra och förbättra av produkten kontinuerligt. Det gäller mekanik, elektronik och apps. De mekaniska delarna är tillverkade i Skandinavien och Kina. Elektroniken är tillverkad i Danmark. All hopsättning och kvalitetskontroll samt test och paketering sker även i Danmark. Så när du köper våra produkt får du garanti på hög kvalitet.

 

Vi tänker på miljön

Vi har lokaliserat tillverkningen av de tunga delarna här i Skandinavien. Det omfattar metalldelarna som fäste och handtag mm. vilket motsvarar  85% av produktens vikt. Frakt sker med lastbil vilket är skonsammare för miljön. Våra plastdelar och små metalldelar tillverkas dock i Kina men utgör endast 15% av produktvikten.

Dessutom har vi designat en produkt som kan repareras. Du har säkert upplevt produkter som gått sönder efter att garantin har slutat gälla. Vi kan stå för reparationen eller om du själv vill göra det för 1/4 av ordinarie pris.